Hoevecomplex

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Gelegen op het eind van de straat in de zuidoostelijke uithoek van Schoonaarde, op een erf dat zijdelings met een beek grenst aan de deelgemeente Gijzegem van Aalst.

Hoevecomplex

Migrostraat 123 (Dendermonde)
Hoeve, minstens opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. De semigesloten hoeve omvat in U-vorm opgestelde bakstenen gebouwen onder rode pannen zadeldaken: ten zuidoosten de boerenwoning, ten noordoosten de dwarsschuur en ten zuidwesten de stallen die schuin ingeplant zijn aan de straat. De erftoegang is afgesloten door een breed houten ingangshek, links aan een zware, vierkante bakstenen hekpijler met piramidale bekroning. De woning klimt minstens op tot de tweede helft van de 18de eeuw en bewaart reminiscenties aan de houtbouw of resten van een oudere houten constructie.

Wordt opgevolgd door

Hoevecomplex