Munkboshoeven en omgeving: fase 2

Beschermd cultuurhistorisch landschap van 25-03-1980 tot heden

Gemeente Gavere, Zottegem, Oosterzele
Deelgemeente Dikkelvenne, Velzeke-Ruddershove, Scheldewindeke
Straat Munkbosstraat, Breistraat, Magerlande, Kernemelkstraat, Bosmierweg, Frankenbos
Locatie Munkbosstraat (Gavere), Frankenbos (Oosterzele), Bosmierweg, Breistraat, Kernemelkstraat, Magerlande, Munkbosstraat (Zottegem)

• 4.03/40000/102.1

Hoeve Ferme de la sucrerie

Munkbosstraat 12, Zottegem (Oost-Vlaanderen)

Heden semi-gesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken (pannen), uit de 18de en de 19de eeuw, gegroepeerd op de drie zijden van een rechthoekig, deels gekasseid erf met linde- en fruitbomen.

Beschrijving

De omgeving van de Munkboshoeve (fase 2) te Gavere, Zottegem en Oosterzele is beschermd als landschap. De hoeve, gelegen Munkbosstraat 12, is ook beschermd als monument en maakt deel uit van het beschermde landschap. De omgeving van de Munkboshoeven, gelegen Munkbosstraat 4 en 6, werd reeds in 1977 beschermd als landschap.

Waarden

De Munkboshoeven en omgeving (tweede fase) is beschermd als landschap omwille van het algemene belang gevormd door de:

esthetische waarde