Tuinwijk Klein Rusland

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Tuinwijk voor industriearbeiders, tussen 1921 en 1928 gerealiseerd door de sociale huisvestingsmaatschappij Société Coopérative Locale des Habitations à Bon Marché de Selzaete naar ontwerp van Huib Hoste en Louis Van der Swaelmen. Na W.O. II aanpassingen door Geo Bontinck, Charles en Gérald Hoge.

Achille De Clercqlaan 1-8, Albert Mechelincklaan 1-16, 17, Dimitri Peniakofflaan 1-3, 4-27, 29-31, 2A, Jozef De Tillouxlaan 1-18, Kardinaal Mercierplein 1-40, 41, Koophandelsplein 1-28, 29, Opgeëistenstraat 1-4, 5-9, Schoolstraat 1-8, 10-24, Strijderslaan 1-16, 17-19, Verminktenlaan 1-16, 18-20, Vrijwilligerslaan 3-14, 16-36 (Zelzate)
Tuinwijk voor industriearbeiders, tussen 1921 en 1928 gerealiseerd door de sociale huisvestingsmaatschappij Société Coopérative Locale des Habitations à Bon Marché de Selzaete naar ontwerp van Huib Hoste en Louis Van der Swaelmen. Na de Tweede Wereldoorlog aanpassingen door Geo Bontinck, Charles en Gérald Hoge.

Is de omvattende vaststelling van

Gekoppelde tuinwijkwoningen

Kardinaal Mercierplein 3-4 (Zelzate)
Modernistische woningen, ontworpen door Huib Hoste, vormen een bouwblok ingeplant met verspringende rooilijn, achtertuintje met stalling en toilet, gebouwd in 1922-1928.

Kardinaal Mercierplein 15-16 (Zelzate)
Modernistische woningen, ontworpen door Huib Hoste, een rechthoekige blok van twee huizen in spiegelbeeld, achter de woningen een stalling met toilet, gebouwd in 1922-1928.

Dimitri Peniakofflaan 1-3 (Zelzate)
Gekoppelde bakstenen woningen in spiegelbeeldschema van twee traveeën en één bouwlaag onder doorlopend zadeldak, gebouwd naar ontwerp van architect Huib Hoste in 1921-1923.

Tuinwijkwoning

Strijderslaan 7 (Zelzate)
Vrijstaand hoekhuis, modernistische vormgeving met kubistische opbouw door de verspringende volumes onder platte daken met overstek, naar ontwerp van Huib Hoste gebouwd tijdens bouwfase 1922-1924.

Wordt opgevolgd door