Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw van Zwijveke

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Gelegen op plein aan de Boonwijk gebouwd tussen 1969 en 1973 naar een ontwerp van ingenieur architect Rik Van de Sompel (Gent). De parochie was al opgericht in 1959; de kapel van het plaatselijke gasthuis werd als voorlopige kerk van de nieuwe parochie gebruikt.

Serbosstraat (Dendermonde)
Parochiekerk, gebouwd tussen 1969 en 1973 naar een ontwerp van ingenieur architect Rik Van de Sompel. Modern opgevat kerkgebouw in overeenstemming met de richtlijnen van de kerk na het laatste concilie. Functionele constructie met een rationele materiaalkeuze mede bepaald door de beperkte financiƫle middelen. Betonnen onderbouw, deels bekleed met baksteen, deels met beschilderde wandplaten; stalen skelet en gebint. Centrale opengewerkte betonnen klokkentoren met kruis.

Wordt opgevolgd door