Herenhuis: magnolia

Geografisch pakket Sint-Maria-Horebeke

Beschrijving

De magnolia in de voortuin van het herenhuis gelegen langs de Dorpsstraat 39 te Sint-Maria-Horebeke is beschermd als monument. De woning zelf en de straatafsluiting met hekwerk zijn eveneens als monument beschermd.

Waarden

Dorpsstraat 39 - magnolia groeiend in de voortuin is beschermd als monument omwille van het algemene belang gevormd door de:

wetenschappelijke waarde

in casu dendrologische waarde: : als zeldzaam exemplaar dat tot de dikste magnolia’s van België behoort.

Magnolia in tuin bij herenwoning

Dorpsstraat 39 (Horebeke)
De magnolia (Magnolia x soulangeana) bevindt zich in de voortuin van een 19de-eeuws herenhuis in de dorpskern van Sint-Maria-Horebeke, ten zuiden van de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart. De magnolia behoort tot één van de dikste exemplaren van België.