Kasteeldomein de Blondel de Beauregard: kasteel, gevels en daken paviljoen en stallingen en stenen pomp

Beschermd monument van 30-11-1977 tot heden

Locatie

Provincie Oost-Vlaanderen
Gemeente Geraardsbergen
Deelgemeente Viane
Straat Edingseweg
Locatie Edingseweg 440 (Geraardsbergen)

Administratieve gegevens

Andere nummers
  • 4.01/41018/155.1
  • 4.01/41018/215.1
  • OO003311

Is de (gedeeltelijke) bescherming van

Kasteeldomein de Blondel de Beauregard

Edingseweg 434A-B, 436A-B, 438A-B, 440, Geraardsbergen (Oost-Vlaanderen)

Uitgestrekt domein met hoge bakstenen ommuring met hekken tussen pijlers met Toscaanse pilasters, die de straat aflijnen. Zuidelijke inrijpoort met zijvleugels gelegen op de hoek, en kasteel met centrale toegangstoren ertegenover, oranjerie ten westen, paardenstal ten oosten en grote noordelijke visvijver.

Beknopte karakterisering

Beschrijving

De bescherming als monument van het kasteeldomein de Blondel de Beauregard omvat het kasteel met voorbouw langs de straat, gevels en bedakingen van het paviljoen en van de stallingen, evenals de stenen pomp voor deze stallingen.

Waarden

Het kasteel de Blondel de Beauregard, meer bepaald het kasteel met voorbouw langs de straat, gevels en bedakingen van het paviljoen en van de stallingen, evenals de stenen pomp voor deze stallingen, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde

historische waarde

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.