Herenhuis Hotel de Lovendegem

Straat Lange Steenstraat
Locatie Lange Steenstraat 71 (Gent)
Alternatieve naam Hotel de Breyne; Huis van den Arbeid

Lange Steenstraat 71, Gent (Oost-Vlaanderen)

Classicistisch herenhuis met een brede monumentale voorgevel van twaalf traveeën, twee bouwlagen en zadeldak (mechanische pannen), daterend van circa 1775.

Beschrijving

De bescherming omvat het voormalig herenhuis Hotel de Lovendegem, opgetrokken in 1777. Het classicistisch gebouw was ook gekend als Hotel de Breyne en Huis van den Arbeid.

Het beschermingsdossier motiveert de historische en artistieke waarde van het Hotel de Lovendegem als volgt: "als classicistisch herenhuis met een monumentale bepleisterde lijstgevel daterend van circa 1775; deuromlijsting en stucornamentiek verwijzen naar de Lodewijk XVI-stijl."

Het huis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu documentaire waarde: