Bedrijfsgebouwen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 65. Achter een deels gesloopte, eerder ruïneuze ruimte bevindt zich een uiterst interessant industrieel complex, thans opgenomen in en bereikbaar via de firma ABZAC-Cartonnages; voorheen behorende bij Huidevetterken. De ca. 1830 reeds bestaande huidevetterij F. Lantheere zou in 1882 tot "stoomkartonnen-buiskensfabriek" "produktie van kartonnen rolletjes voor het opwinden van draad,

Bedrijfsgebouwen

Nieuwland 65-67 (Gent)
Achterin gelegen industrieel complex, opklimmend tot de huidenvetterij F. Lantheere, die in 1882 omgevormd werd tot de stoomkartonnen-buiskensfabriek K.J. Rogghe-Leroux. Bakstenen constructie van één bouwlaag in T-vorm, van 1852 en 1890, in deels gesloopte toestand. Best bewaarde gedeelte, onderkelderd voormalig bureelgebouw van drie traveeën, onder mansardedak, van 1890. Interieur, samengesteld uit vijf hallen, daterend uit 1890.

Wordt opgevolgd door

Bedrijfsgebouwen