Hoekhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Gedeelte van het voormalige "Hof van Ravenstein" waarvan kelders bewaard bleven. Hoekhuis van twee bouwlagen afgedekt door een mansardedak (kunstleien) met twee dakkapellen; door de eigenaar de graaf De La Faille, "heere van Afsenede ende Eecloo" verbouwd in 1726 (1), aangepast in het vierde kwart van de 18de eeuw en in de 20ste eeuw.

Herenhuis Ligy

Onderbergen 2, Sint-Michielsplein 1 (Gent)
Gedeelte van het voormalige Hof van Ravenstein waarvan kelders bewaard bleven. Hoekhuis van twee bouwlagen afgedekt door een mansardedak met twee dakkapellen; verbouwd in 1726, aangepast in het vierde kwart van de 18de eeuw. Zeven traveeën brede bepleisterde en verankerde lijstgevel, met erkervormige middentravee in Lodewijk XVI-stijl van 1772. Aan de oostzijde muur met sporen van een 16de-eeuws portiek. Ernaast de vroegere stallen, gedateerd 1726; ten noordwesten aanbouw op vierkante plattegrond, uit het eerste kwart van de 18de eeuw.

Wordt opgevolgd door

Herenhuis Ligy