Klooster van de broeders Hiëronymieten

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalig klooster van de paters Hiëronymieten en broederschool. Oprichting in 1889 van een klooster en broederschool door Theodoor Van den Bremt, vader overste van de congregatie van de broeders Hiëronymieten van Sint-Niklaas, op grond en op initiatief van pastoor H. Bouckaert.

39e Linielaan 4 (Maldegem)
Sober kloostergebouw uit 1855, opgetrokken uit donkere baksteen, van vijf traveeën en twee bouwlagen onder leien zadeldak. Eenbeukige bakstenen kapel van 1900 van vier traveeën onder zadeldak. Oorspronkelijk fraai aangelegde kloostertuin, heden gras, begrensd door de lange schoolvleugel van respectievelijk acht traveeën met één bouwlaag onder zadeldak en acht + acht traveeën met twee bouwlagen die respectievelijk in 1932 en 1941 verhoogd werden.

Wordt opgevolgd door