Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Heden "Hoger Rijksinstituut voor Chemie en voedingsindustrieën". Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen met zadeldak (leien), daterend uit de 17de eeuw en aangepast in de 18de eeuw en een tweede maal in het derde kwart van de 19de eeuw, namelijk risaliet en toevoeging van een derde bouwlaag in 1870.

Abrahamstraat 46 (Gent)
Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen met zadeldak, daterend uit de 17de eeuw en aangepast in de 18de eeuw en een tweede maal in het derde kwart van de 19de eeuw, namelijk risaliet en toevoeging van een derde bouwlaag in 1870. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op hardstenen plint. Blauwe hardstenen deuromlijsting uit de 18de eeuw: rondboog op imposten en neuten met eenvoudige sluitsteen, ingeschreven in een rechthoek.

Wordt opgevolgd door