School

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voorheen zogenaamd "Pensionaat", thans katholieke kleuter-en meisjesschool. In 1843 door de pastoor H.J. Liedts bouw van een klooster op een terrein naast de kerk. Aanvankelijk met kost-en kantwerkschool onder leiding van Zusters van Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie. Later uitgebreid met nieuwe lokalen. Befaamd pensionaat tot de jaren 1950. Later bouw van een kleuter- en lagere school.

School

Pittemstraat 2 (Aalter)
Gebouwen in U-vorm uit 1843 met ingesloten voortuin, afgesloten met ijzeren hekken op bakstenen muurtjes en tussen bakstenen pijlers. Later nog uitgebreide en gecementeerde gevels van twee bouwlagen en respectievelijk vijf, tien en zeven traveeën onder platte daken. Erachter gelegen ommuurde speelplaats van de school met groot later opgetrokken gebouw met kapel van negen traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Erachter gelegen park en moestuin.

Wordt opgevolgd door

School