Sociale woningen ontworpen door Paul Detaeye

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Groep sociale woningen rondom een driehoekige binnenplaats met gevelwanden in de Boom- en de Gaaipersstraat en de Rooigemlaan. Volgens de gedenksteen (zie ook bouwaanvraag) "ter bestrijding van den woningnood bouwde de stad Gent deze 43 woongelegenheden" in 1928.

Sociale woningen ontworpen door Paul De Taeye

Boomstraat 4-30, Gaaipersstraat 1-15, Rooigemlaan 405-421 (Gent)
Groep sociale woningen rondom een driehoekige binnenplaats met gevelwanden in de Boom- en Gaaipersstraat en Rooigemlaan. Volgens de gedenksteen "ter bestrijding van den woningnood bouwde de stad Gent deze 43 woongelegenheden" in 1928. Bouwkundige is Paul De Taeye en aannemers Van Kerkhove & Gilson. De drie hoeken van het complex worden geaccentueerd door flatgebouwen van vier bouwlagen, met ertussen rijhuizen van twee traveeën en twee en een halve bouwlaag.