Boerenhuis en Onze-Lieve-Vrouwekapel

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalige hoeve met schuin ingeplant naar het zuiden georiënteerd boerenhuis van zes traveeën en rechts aansluitende vroegere staltravee, waarschijnlijk opklimmend tot de 18de eeuw; recent aangepast omwille van veralgemeende woonfunctie doch met behoud van menig typisch bouwkenmerk.

Hoeve en Onze-Lieve-Vrouwekapel

Kloosterstraat 11 (Maarkedal)
Hoeve met schuin ingeplante boerenwoning van zes traveeën en rechts aansluitende vroegere staltravee, waarschijnlijk opklimmend tot de 18de eeuw; recent aangepast omwille van veralgemeende woonfunctie doch met behoud van menig typisch bouwkenmerk. Aan de straat, naast de erftoegang, rechthoekige gewitte bakstenen open wegkapel, waarschijnlijk uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Wordt opgevolgd door