Abdij van Averbode: slot- en boomgaardmuur, boekenwinkel en bergplaatsen

Abdij van Averbode: bergplaatsen, boekenwinkel, slotmuur en muur van de boomgaard
definitieve wijzigingsbesluiten: 19-12-2014  ID: 5641

Waarden

De kerk, de prelatuur, de konventsgebouwen, de pandgang, de sacristie, de kapittelzaal, het poortgebouw, de pastorie, de gebouwen tussen de pastorie en de drukkerij, het jeugdheem, de schrijnwerkerij en remise, de stallen, de schuur, het washuis, de pikkelpoort, de kapelletjes uitgebreid tot de bergplaatsen, de boekenwinkel, de slotmuur en de muur van de boomgaard, zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang.

Domein abdij van Averbode

Abdijstraat 1 (Scherpenheuvel-Zichem), Averboodsebaan (Tessenderlo)
Circa 1125 gesticht door Arnold II, graaf van Loon. Als ligging voor de abdij van Averbode werd de heuvelrug tussen Langdorp en Tessenderlo gekozen, die de bekkens van de Grote Nete en de Demer scheidt.

Is gerelateerd aan

Besloten tuin van de abdij van Averbode