Herenhuis Verplancke en bedrijfsgebouwen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Herenhuis gebouwd in opdracht van Van Sante bij zijn leerlooierij. In 1917 verkocht aan J. Verplancke, fabrikant van dekzeilen en zonnetenten. In binnenblok gelegen bedrijfsgebouwen van de vroegere leerlooierij, eerst ingericht als gareelmakerij en na faillissement omgevormd tot zeildoekmakerij door Charles Verplancke.

Hoenderstraat 59 (Wetteren)
Herenhuis gebouwd in opdracht van Van Sante bij zijn leerlooierij. Beeldbepalend eclectisch herenhuis van vier traveeën met twee bouwlagen onder zadeldaken met leien, gedateerd in windvaan 1899. Vroeger dienstgebouw, toegevoegd in 1903, duidelijk geïnspireerd en aansluitend op het herenhuis. In binnenblok gelegen bedrijfsgebouwen van de vroegere leerlooierij, bereikbaar via poortdoorrit met hoge bossageplint.

Wordt opgevolgd door