Kasteelpark met bijgebouwen van verdwenen Oud kasteel van Scheldewindeke

Gemeente Oosterzele
Straat Schaperstraat
Locatie Schaperstraat 2, Schaperstraat 4 (Oosterzele)
Alternatieve naam Blauw Kasteel

Schaperstraat 2-4, Oosterzele (Oost-Vlaanderen)

Kasteelpark met bijgebouwen van het verdwenen zogenaamd "Oud kasteel van Scheldewindeke" of het zogenaamd "Blauw Kasteel". Vermoedelijk in oorsprong een laat-middeleeuwse site met walgracht, volgens De Potter en Broeckaert tot 1780 een kasteel van hardsteen op een motte met wallen. Naar verluidt een voormalig jachthuis of zomerverblijf.

Eikendreef bij Blauw Kasteel

Bosstraat zonder nummer (Gavere)

De eigenlijke hoofdtoegang van het Blauw Kasteel is gelegen aan de Schaperstraat in het zuidenoosten van het domein. Vanuit het kasteelpark is er in noordwestelijke richting een dreef aangelegd in de richting van de Bosstraat. Het is een heraangelegde dreef (2008-2009) met jong plantsoen van zomereiken.