Oorlogsgedenkteken van de wijk Ekkergem

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Ekkergemstraat (Gent)
Blauwe hardstenen gedenkplaat, die tegen de omheiningsmuur van de parking werd aangebracht. Op het trottoir voor het monument bevinden zich op de hoeken van het monument nog twee kleine bloembakjes, eveneens uit blauwe hardsteen. Het geheel werd opgericht door buurtbewoners van de dekenij en de wijkafdeling van de NSB ter ere van gesneuvelden van de wijk, zowel tijdens de Eerste als Tweede Wereldoorlog. Het hardstenen monument is gesigneerd door A. Simoens als ontwerper, het centrale bronzen laagreliƫf door T. Soudeyns.

Wordt opgevolgd door