Gemeente Geraardsbergen
Deelgemeente Geraardsbergen
Straat Vredestraat
Locatie Vredestraat 11 (Geraardsbergen)

Vredestraat 11, Geraardsbergen (Oost-Vlaanderen)

Dubbelhuis van drie traveeën en twee en een halve verdieping, met verwijzingen naar een oudere kern, vermoedelijk uit de 17de eeuw. Art-nouveau-getinte lijstgevel, vermelding van architect op sokkel: J. Persoons, 1912.

Het burgerhuis is beschermd als monument.

Vredestraat 11 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde

als voorbeeld van een stadswoning die teruggaat op een 17de-eeuwse kern, grotendeels heropgebouwd en heringericht in 1912 naar ontwerp van architect J. Persoons, met fraaie art-nouveau-gevelcompositie, gekenmerkt door onder meer een doorlopende natuurstenen balkon op geprofileerde, op palmetten uitlopende console, smeedijzeren leuning tussen natuurstenen kolomvormige pijlertjes en een onder de mezzanineramen lopend sgrafittofries met bloemmotieven.

in casu documentaire waarde: :