Kasteeltje La Maison Blanche

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Het landhuis La Maison Blanche werd als buitenplaats gebouwd door architect Wilbrant in 1860 in neoclassiciserende stijl met decoratieve detaillering. Het landhuis ligt in een aan de twee straatzijden omgracht landschapsparkje waarin zich een serpentinevijver met sierlijke bruggetjes en slingerpaadjes en een oranjerie met nog aanwezige oranjebomen bevinden.

Landhuis La Maison Blanche met park

Henri Storystraat 2-4, 8 (Gent)
Het landhuis werd als buitenplaats gebouwd door architect Wilbrant in 1860 in neoclassiciserende stijl met decoratieve detaillering. Het landhuis ligt in een aan de twee straatzijden omgracht landschapsparkje waarin zich een serpentinevijver met sierlijke bruggetjes en slingerpaadjes en een oranjerie met nog aanwezige oranjebomen bevinden.

Wordt opgevolgd door