Hoeve

Beschrijving

Hoeve van het regionaal kenmerkende open hoevetype met losse bestanddelen op begraasd erf, vermoedelijk daterend uit eind 18de eeuw of begin 19de eeuw, de huidige bedrijfsgebouwen werden later opgetrokken. Vlak voor het boerenhuis staan vijf leilinden met gekalkte stam.

Hoeve

Vlasgaardstraat 18 (Assenede)
Hoeve van het regionaal kenmerkende open hoevetype met losse bestanddelen op met gras begroeid erf, vermoedelijk daterend uit eind 18de eeuw of begin 19de eeuw, de huidige bedrijfsgebouwen werden later opgetrokken. Voor de boerenwoning staan vijf leilinden met gekalkte stam.

Leilindes als schermbeplanting bij hoeve

Tegen de zuidgevel van het boerenhuis staan vijf leilinden met gekalkte stam. De leibomen functioneren er als schermbeplanting, vooral tegen de zon, maar ook tegen regen en wind.