Bloemisterij Hellebuyck

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Woning van de voormalige bloemisterij Hellebuyck, gelegen in een park. In 1837 kocht Louis Hellebuyck dit goed aan waarop zich een hofstede bevond, om er een bloemisterij te installeren. In 1853 verving hij het oude boerenhuis door een dubbelhuis met rechthoekige plattegrond, een typisch blokvormig bloemistenhuis.

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Bloemisterij Hellebuyck met park

Gentbruggekouter 13, Jules Van Biesbroeckstraat 2 (Gent)
Woning van de voormalige bloemisterij Hellebuyck, gelegen in een park met hovenierswoning. In 1837 kocht Louis Hellebuyck dit goed aan waarop zich een hofstede bevond, om er een bloemisterij te installeren. In 1853 verving hij de oude boerenwoning door een dubbelhuis met rechthoekige plattegrond, een typisch blokvormig bloemistenhuis. Huidig uitzicht van voornamelijk neoclassicistisch landhuis. Polygonale traptoren uitgebouwd halverwege de rechterzijgevel bekroond door een ingesnoerde peerspits met kapelletjes.