Hoeve Wolvenhof

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalige hoeve, volgens opschrift genaamd "Wolvenhof", ingeplant aan een straathoek en kruispunt met Steenland. Hoevecomplex thans samengesteld uit een in L-vorm gebouwd boerenhuis met stal en tegen deze stal een haaks aansluitende dwarsschuur.

Hoeve Wolvenhof

Wolvenhoek 3 (Zottegem)
Hoevecomplex vandaag samengesteld uit een in L-vorm gebouwde boerenwoning met stal en tegen deze stal een haaks aansluitende dwarsschuur. In 1859 verdween drie vierde van de hoevegebouwen ten gevolge van een brand. Het hoevecomplex kreeg een semigesloten vierkante aanleg. In 1967 is de hoeve na sloop van twee vleugels gereduceerd tot de huidige aanleg. Erftoegang met ijzeren hekken tussen twee hoge gemetste hekpijlers. In de linker hekpijler uitgespaarde korfboogvormige beeldnis afgesloten door traliewerk.

Wordt opgevolgd door

Hoeve Wolvenhof