Gemeenteschool

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Aan de straat gebouwde onderwijzerswoning of schoolmeestershuis met links aanpalende poort met toegang tot de achterliggende eigenlijke schoollokalen bestaande uit drie lange vleugels rondom een ruime rechthoekige geplaveide speelplaats met zijtoegang vanaf de Robert Ramlotstraat.

Gemeenteschool

Denderbellestraat 2A (Dendermonde)
Aan de straat gebouwde onderwijzerswoning van 1900 met links aanpalende poort met toegang tot de achterliggende eigenlijke schoollokalen bestaande uit drie lange vleugels rondom een ruime rechthoekige geplaveide speelplaats. De school werd gebouwd in 1900 door bouwkundige Al. Sterck; in 1954-1955 achteraan uitgebreid met twee haakse vleugels aan weerszij van de speelplaats, naar ontwerp van architect Fr. Van Severen.

Wordt opgevolgd door

Gemeenteschool