Oorlogsmonument en vredesboom Machelen-aan-de-Leie

Beschrijving

Het oorlogsmonument voor de gesneuvelden en burgerlijke slachtoffers van Machelen-aan-de-Leie tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog en de opgaande moeraseik als vredesboom bevinden zich langs de Dorpstraat te Machelen, op de splitsing met Hoevestraat. Het oorlogsmonument werd omstreeks 1920-1925 opgericht naar ontwerp van Antoon Van Parys.

Oorlogsmonument Machelen-aan-de-Leie

Dorpsstraat zonder nummer (Zulte)
Oorlogsmonument met vredesboom, voor de slachtoffers uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, opgericht circa 1920-1925 naar ontwerp van Antoon Van Parys.

Opgaande moeraseik als vredesboom

Op een pleintje in de Dorpsstraat, daar waar ook de Hoevestraat op uit komt, staat bij het oorlogsmonument een opgaande moeraseik die als vredesboom werd geplant. Hij werd er in 1919 geplant na het beƫindigen van de Eerste Wereldoorlog.