Herenhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Herenhuis van vier onderkelderde travee en twee bouwlagen onder mansardedak (leien) met houten dakkapel en oeil-de-boeufs, volgens bouwvergunning van 1906 naar ontwerp van architect A. Massez, voltooid in 1915.

Herenhuis

Kattestraat 18 (Oudenaarde)
Herenhuis van vier onderkelderde traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak met houten dakkapel en oeils-de-boeuf, volgens bouwvergunning van 1906 naar ontwerp van architect A. Massez, voltooid in 1915. Rijkelijk uitgewerkte bovenverdieping onder versierd hoofdgestel en met balusterborstweringen; balkon boven de koetspoort. Gecementeerde koetshuizen en paardenstallen, ijzeren hek ter afsluiting van de tuin en klein huisje met bakoven rechts, naar verluidt een rest van een rij kleine woningen.

Wordt opgevolgd door

Herenhuis