Hoekhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 13. Onderkelderd hoekhuis, aanvankelijk bij de Appelbrug gelegen, met zijgevel uitziend op de Houtlei. Heden gecementeerde voorgevel van vier trav. met twee bouwl. onder een mansardedak (leien), vlg. archiefstukken te dateren 1769. Zandstenen sokkel. Rechth. vensters in vlakke, doorlopende omlijsting, met roedenverdeling en verdiepte borstweringen. Twee hoger oplopende middentrav. be

Hoekhuis

Jan Breydelstraat 11-19 (Gent)
Onderkelderd hoekhuis, voorzien van een gecementeerde voorgevel van vier traveeën met twee bouwlagen onder een mansardedak, volgens archiefstukken te dateren 1769. Lijstgevel, waarvan de twee hoger oplopende middentraveeën bekroond met een driehoekig fronton, en met spiegelboogdeur in arduinen omlijsting in Lodewijk XV-stijl. Zijgevel van vijf traveeën.

Wordt opgevolgd door

Hoekhuis