Gemeenteschool met onderwijzerswoning

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Gemeenteschool met voormalige onderwijzerswoning, opgericht circa 1870 in de kenmerkende officiële bouwstijl van de gemeentelijke dorpsscholen uit die periode. Rechthoekig ensemble bestaand uit een laagbouw van zes traveeën van de klaslokalen, vanaf begin jaren 1950 tot 1977 ook gemeentehuis en rechts aanpalend hoekhuis van drie traveeën en twee bouwlagen (vroegere onderwijzerswoning), onder pannen zadeldaken.

Maarkeweg 61, 65 (Maarkedal)
Gemeenteschool met voormalige onderwijzerswoning, opgericht circa 1870 in de kenmerkende officiële bouwstijl van de gemeentelijke dorpsscholen uit die periode. Rechthoekig ensemble bestaand uit een laagbouw van zes traveeën van de klaslokalen, vanaf begin jaren 1950 tot 1977 ook gemeentehuis en rechts aanpalend hoekhuis van drie traveeën en twee bouwlagen, vroegere onderwijzerswoning, onder pannen zadeldaken.

Wordt opgevolgd door