Pastorie van tehuis Sint-Antonius

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 10. Pastorie van tehuis St.-Antonius. Ingeplant haaks op het voormalige gildehuis van de St.-Antoniusgilde, vormt de W.-begrenzing van de voortuin. Enkelhuis van twee bouwl. met voorgevel van vijf trav. en l. zijgevel (straatzijde) van twee trav., onder vooraan afgewolfd zadeldak (n ⊥ straat, Vlaamse pannen), uit XIX a. Bepleisterde lijstgevel met imitatiebanden onder de puilijst. Ho

Pastorie van Sint-Antoniusgesticht

Sint-Antoniuskaai 10, 10A-C (Gent)
Verblijf van de kanunnik, later pastorie, Ingeplant haaks op het voormalige gildehuis van de Sint-Antoniusgilde, vormt het de westelijke begrenzing van de voortuin. Enkelhuis van twee bouwlagen met voorgevel van vijf traveeën en linker zijgevel van twee traveeën, onder vooraan afgewolfd zadeldak, uit het eerste kwart van de 19de eeuw.

Wordt opgevolgd door