Hof van Kalenberge

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voorheen met brede, enkelvoudige rechthoekige omgrachting en ten noorden met een dreef naar het karmelietenklooster van Bottelare in de Diepestraat. Hoogstwaarschijnlijk te identificeren met de site van het kasteel van Sersanders te Koolbergen zoals vermeld door De Potter en Broeckaert. Heden hoeve met losse bestanddelen en deels bewaarde walgracht ten noorden.

Hof van Kalenberge

Boterhoek 4 (Oosterzele)
Voorheen met brede, enkelvoudige rechthoekige omgrachting en een dreef naar het karmelietenklooster van Bottelare. Heden hoeve met losse bestanddelen en deels bewaarde walgracht ten noorden. Woning op sterk afhellende terp, achter een parallelle dienstvleugel met doorrit. Enkelhuis van één bouwlaag en zes traveeën, waarschijnlijk opklimmend tot de 17de eeuw.

Wordt opgevolgd door

Hof van Kalenberge