Textielfabriek Tissage C. en P. Dupont

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalige textielfabriek "Tissage C. en P. Dupont", opgericht in 1869 door Pierre Dupont als wolspinnerij, later weverij, ververij en twijnderij, sinds 1875 voortgezet door zijn zoons onder de naam "Dupont Frères", in 1910 overgenomen door hun respectievelijke zoons Charles en Pierre en verbouwen van devoorgevel in 1912.

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Gefusilleerdenlaan 8, 14 (Ronse)
Voormalige textielfabriek "Tissage C. en P. Dupont", opgericht in 1869 door Pierre Dupont als wolspinnerij, later weverij, ververij en twijnderij, sinds 1875 voortgezet door zijn zoons onder de naam "Dupont Frères", in 1910 overgenomen door hun respectievelijke zoons Charles en Pierre en verbouwen van de voorgevel in 1912. In 1928 verkocht aan L' Union Cotonnière met uitbreiding van de weverij.