Hoeve in U-vorm en molenromp

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalige hoeve thans zogenaamde "Wijnhoeve" (zie recent gevelopschrift op naar de straat gerichte zijpuntgevel van boerenhuis), naar verluidt voorheen gekend als "Hof Van Damme" naar de vroegere eigenaar, met rest van molenromp van de Sint Antioniusmolen of Van Damme’s molen.

Lange Dijkstraat 38, 38A (Dendermonde)
Hoeve met losse bestanddelen, naar verluidt voorheen gekend als Hof Van Damme, met rest van molenromp en deels afgegraven molenberg van de Sint-Antioniusmolen van 1901-1902. De hoeve klimt op tot het begin van de 19de eeuw en werd volgens het kadasterarchief in 1892 gedeeltelijk gereconstrueerd en vergroot. Toen kwam de huidige aanleg tot stand in U-vorm geopend naar het achtererf. Tweeledig bakhuis ten westen in het verlengde van de woning.

Wordt opgevolgd door