Domein Baverik

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Het domein Baverik is opgericht door de broeders van de Heilige Hiëronymus-Emiliani of hiëronimieten van Sint-Niklaas als recreatie- en bezinningsoord voor retraites, vormingen en opleidingen. Het gebouw, gelegen in een groen bosrijk domein van 2,5 ha, is ontworpen in 1965 door architect François J.J. Van de Velde (Berchem).

Domein Baverik

Oud Vliegveld 57 (Waasmunster)
Het domein is opgericht door de hiëronimieten van Sint-Niklaas als recreatie- en bezinningsoord voor retraites, vormingen en opleidingen. Het gebouw, gelegen in een groen bosrijk domein van 2,5 hectare, is ontworpen in 1965 door architect François J.T. Van de Velde. Het recreatie- en bezinningsoord beslaat een onconventionele complexe plattegrond met een halfcirkelvormig op het zuidoosten gericht hoofdgebouw.

Wordt opgevolgd door

Domein Baverik