Textielfabriek N.V. Edmond Meert

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalig textielfabriek "N.V. Edmond Meert", circa 1885 opgericht als weverij en enkele jaren geleden volledig stilgelegd. Thans leegstaand fabriekscomplex van circa 3 hectare ingeplant aan weerszijden van een oostwest-lopende gekasseide dreef, als binnenblokbebouwing tussen Lam-, Hogenakker- en Lindenstraat.

Is de omvattende vaststelling van

Lamstraat 113 (Sint-Niklaas)
Textielfabriek, circa 1885 opgericht als weverij waarvan heden alleen het straatgebouw met toegangspoort en burelen van circa 1930 bewaard bleef. Strakke baksteenbouw van zeven traveeën op hoge arduinen sokkel, gemarkeerd door pilasters op de penanten. Rechthoekige vensters per travee aangebracht in functie van de achterliggende ruimten. Rechthoekige poort in hardstenen omlijsting met bovenaan paneel met firmanaam.