Kloosterhuis van de zusters van Sint-Vincentius

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

De noordelijke hoek van de Dries met de Vekenstraat wordt sinds het begin van de 20ste eeuw bepaald door de inplanting van het kloosterhuis van de zusters van Sint-Vincentius met ommuurde tuin en het erachter gelegen schoolgebouw. Voorheen was hier een omgrachte woning gelegen zogenaamd "den Hemel", die eind 19de eeuw verkocht werd.

Kloosterhuis van de zusters van Sint-Vincentius met tuin

Dries 28 (Buggenhout)
De noordelijke hoek van de Dries met de Vekenstraat wordt sinds het begin van de 20ste eeuw bepaald door de inplanting van het kloosterhuis van de zusters van Sint-Vincentius met ommuurde tuin en het erachter gelegen schoolgebouw. Het aanvankelijk twee bouwlagen hoge schoolgebouw werd zijdelings aan de Vekenstraat ingeplant. In 1938 werd in de ommuring op de afgeschuinde hoek een Sint-Annakapelletje ingewerkt. Het kloosterhuis is een typisch dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen van 1909, gebouwd volgens de plannen van architect Pierre De Vrom van Hamme.

Wordt opgevolgd door