Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hof ter Saksen, landhuis en oranjerie

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van 14-09-2009 tot heden

ID
95211
URI
https://id.erfgoed.net/aanduidingsobjecten/95211

Besluiten

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Beschrijving

Het Hof ter Saksen bevindt zich op een uitgestrekt domein ten zuidwesten van het centrum van Beveren. Het domein bestaat uit een park van circa 10 hectare met het kasteel, de oranjerie en voormalige hoeve en als onmiddellijke bufferzone circa 25 hectare landbouwgrond.Aanduiding van

Is de vaststelling van

Kasteeldomein Hof ter Saksen

Hof ter Saksendreef 1-2, 3A-B (Beveren)
Het Hof ter Saksen bevindt zich op een uitgestrekt domein ten zuidwesten van het centrum van Beveren. Het domein bestaat uit een park van circa 10 hectare met het kasteel, de oranjerie en voormalige hoeve en als onmiddellijke bufferzone circa 25 hectare landbouwgrond.

Is de omvattende vaststelling van

Kasteeldreef met jonge linden bij Hof ter Saksen

Paul Rotsart de Hertaingdreef zonder nummer (Beveren)
De oude beuken toegangsdreef van het Hof ter Saksen werd in 2006 vervangen met plantsoen van Hollandse linde. De weg is gekasseid en heeft aan beide zijden een comfortzone voor fietsers en wandelaars. Tweeënveertig jonge bomen (maat 20/25) werden aangeplant met ruime plantafstanden van 17 meter in de rijen en 7 meter tussen de rijen.


Kasteeldreef met opgaande bruine beuken bij Hof te Saksen

Bosstraat zonder nummer (Beveren)
De toegangsdreef vanaf de Bosstraat naar het Hof ter Saksen is aangeplant met bruine beuken. De beeldbepalende beukendreef heeft ruime plantafstanden van 15 meter in de rijen en 7 meter tussen de rijen en is bovendien vrij van autoverkeer.