Brouwerij Gebroeders Crombé

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 10. Z.g. Brouwerij "Gebroeders Crombé". Aan straatzijde, herenhuis van twee en een halve bouwl. en drie trav., uit eind XIX-begin XX. Bakstenen gebouw met voorgevel bekleed met siergevelsteen, kleurig geheel. Begane grond bekleed met simili-natuursteen met imitatiebanden. Segmentboogvormige muuropeningen. Doorlopende onderdorpels. Bel-etage met centraal deurvenster met balkon. Segmentboogpoo

Hospitaalstraat 10 (Zottegem)
Aan straatzijde, herenhuis van twee en een halve bouwlaag en drie traveeën uit eind 19de eeuw - begin 20ste eeuw. Bakstenen gebouw met voorgevel bekleed met siergevelsteen. Van de brouwerij resteren nog een 19de-eeuws bakstenen gebouw onder schilddak en de halfingebouwde ronde fabrieksschouw met vierkante basis.

Wordt opgevolgd door