Parochiekerk Sint-Vincentius a Paulo van Kleit

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Niet georiënteerde pseudo-basilicale Sint-Vincentius a Paulokerk met uitspringend oostportaal en bekronende vierkante toren, schip en zijbeuken van vijf traveeën en aansluitend smaller koor van één travee met driezijdige sluiting, geflankeerd door een sacristie en berging.

Parochiekerk Sint-Vincentius a Paulo met kerkhof

Kleitkalseide 103 (Maldegem)
Pseudobasilicale kerk met uitspringend oostportaal en bekronende vierkante toren, schip en zijbeuken van vijf traveeën en aansluitend smaller koor van één travee met driezijdige sluiting, geflankeerd door een sacristie en berging, naar ontwerp van de Gentse architect E. De Perre-Montigny, van 1858. Kapelletjesommegang aan de buitenzijde tegen de kerk, ingewijd op 2 september 1899. Omringend, deels ommuurd en omhaagd kerkhof op rechthoekige plattegrond met een collectie van 20ste-eeuwse graftekens.

Wordt opgevolgd door