Herenhuis Het Anker

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Landhuis Het Anker

Scheepsankerstraat 1 (Gent)
Achterin gelegen alleenstaand herenhuis met omringende tuin en toegang via twee behouden bepleisterde, geblokte hekpijlers. Gebouw op L-vormige plattegrond met één bouwlaag en mansardedak met houten dakkapellen onder driehoekig fronton, met kern mogelijk opklimmend tot de 18de eeuw en met aanpassingen uit tweede helft 19de eeuw. Erachter gelegen haakse verbouwde stallen met gewitte bakstenen gevels onder zadeldak, met het huis verbonden door een korfboogvormige poortomlijsting onder pannendakje.

Wordt opgevolgd door

Landhuis Het Anker