Hoekcomplex ontworpen door Geo Henderick

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Hoekcomplex met de Koning Albertlaan en de Paul Fredericqstraat (nummer 106-108) op U-vormige plattegrond, gesigneerd: "Geo J. Henderick, architecte, Gand" en daterend van 1932. Ontworpen in een zakelijke baksteenarchitectuur met reminiscenties aan de Amsterdamse School.

Eedverbondkaai 283-284, 285, Paul Fredericqstraat 106-110 (Gent)
Dit hoekcomplex van drie modernistische meergezinswoningen, op de Paul Fredericqstraat en Eedverbondkaai, werd in 1932 ontworpen door de Gentse architect Geo Henderick, zoals ook aangegeven staat in de plint van de gevel: "Geo J. Henderick, architecte, Gand". De opdrachtgever was ingenieur en fabrieksbestuurder Armand Henderick, de jongere broer van de architect. De meergezinswoningen zijn in een zakelijke baksteenarchitectuur vormgegeven met reminiscenties aan de Amsterdamse School.

Wordt opgevolgd door