Ruim herenhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 17. Ruim herenhuis met zeven trav., twee bouwl., afgedekt met een zadeldak (leien), voorgevel vlg. de bouwaanvraag daterend van 1730. Bepleisterde voorgevel op plint van zandsteen. Oude kelders bewaard. De drie trav. brede middenpartij, geritmeerd door kolossale pilasters met verguld Corinthisch kapiteel, is (in tegenstelling met het ontwerp bij de bouwaanvraag) één verd. hoger opget

Herenhuis in classicerende barok en achterbouw

Poel 17 (Gent)
Ruim herenhuis met zeven traveeën, twee bouwlagen, afgedekt met een zadeldak en voorgevel volgens de bouwaanvraag daterend van 1730. Bepleisterde voorgevel in classicerende barokstijl, op plint van zandsteen. Oude kelders bewaard. Bijbouw uit dezelfde periode met twee en halve bouwlaag, drie traveeën en een schilddak. Drie bouwlagen hoge achterbouw uit begin 19de eeuw.

Wordt opgevolgd door