Kasteel Roegiers

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Kasteel Roegiers, gelegen in een omgracht park afgesloten met een ijzeren toegangshek aan bakstenen pijlers met vaasbekroning. Tuin aangelegd in Engelse landschapsstijl met vijver en ijzeren brugje, opvallende rij platanen aan de walgracht.Gelegen ten westen op de oude omgrachte abdijsite.

Kasteel Roegiers met park

Abdijstraat 40-42 (Assenede)
Kasteel, gelegen in een omgracht park afgesloten met een ijzeren toegangshek aan bakstenen pijlers met vaasbekroning. Park aangelegd in landschappelijke stijl met vijver en ijzeren brugje, opvallende rij platanen aan de walgracht. Oorspronkelijk gepleisterd en witgeschilderd kasteel daterend van 1783- 1785, uitgebreid circa 1910 en in 1938. Voormalige gebouwen van de bierbrouwerij, in kern daterend van circa 1800 en uitgebreid in 1903 met een stoombrouwerij. Dicht bij het kasteel, bevindt zich nog een kleine arbeiderswoning van circa 1863.

Wordt opgevolgd door