Kasteel van Ronsele

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Onderkelderd kasteel in neo-Lodewijk-XVI-stijl van 1920 op rechthoekig grondplan met gecementeerde gevels van twee bouwlagen hoog onder een pseudo-mansardedak.

Kasteeldomein van Ronsele

Stoktevijver 43 (Lievegem)
Kasteel gelegen op een dubbel omgracht perceel met een toegang aan Parklaan en Stoktevijver. Brugjes en ijzeren hekken geven toegang tot het kasteel. Onderkelderd kasteel in neo-Lodewijk XVI-stijl van 1920 op rechthoekig grondplan met gecementeerde gevels van twee bouwlagen hoog onder een pseudomansardedak. Op een verbreed gedeelte van de wal nabij de vroegere toegang in Stoktevijver, staat een klein polygonaal bakstenen tuinpaviljoen. In zuidoostelijke hoek van het vroegere park, nu een villatuin, begin 19de-eeuwse ijskelder, begroeid met bomen.

Wordt opgevolgd door