Tweegezinswoning Villa Paula

Villa's en omgeving

De tweegezinswoning Villa Paula is beschermd als monument.

Villa Paula is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

als voorbeeld voor de architectuurgeschiedenis van een monumentale dubbele bloemistenvilla van 1906 met kasteelallure, gebouwd in eclectische stijl naar ontwerp van architect Jan Rooms en als typische vertegenwoordiger van diens architecturaal oeuvre.
Als getuige van de bloei van het bloemisterijbedrijf te Lochristi in het begin van de 20ste eeuw, hetgeen resulteerde in de bouw van een aantal opvallende bloemistenvilla's.

artistieke waarde

als kwaliteitsvolle bouwkunstige creatie van architect Jan Rooms, namelijk een opmerkelijke bak- en natuurstenen dubbele villa in eclectische stijl van 1906 met speelse volumes en uiterst verzorgde detailuitvoering.

Antwerpse Steenweg 25-27 (Lochristi)
Imposante tweegezinswoning met kasteelallures gebouwd in opdracht van de gebroeders Van Acker wier bloemisterijbedrijf aan de overkant van de steenweg lag. Volgens archiefstukken en oude prentbriefkaarten gebouwd naar opdracht van architect J. Rooms in 1906.