Kasteel van de Woestijne

Beschrijving

Voormalig buitenverblijf, vroeger zogenaamd "Kasteel van de Woestijne", thans "Kasteel Mullié". Oudst gekende afbeelding van het goed op een figuratieve kaart van Zaffelare opgemaakt door A. en C. Benthuys in 1767.

Nerenhoek 35-37 (Lochristi)

Twee paardenkastanjes als welkomstbomen bij Kasteel Mullié

Nerenhoek 37 (Lochristi)
Twee opgaande paardenkastanjes flankeren de inkompoort van het kasteelpark bij het voormalige Kasteel van de Woestijne en functioneren er als welkomstbomen.

Twee vleugelnoten bij Kasteel Mullié

In de voortuin staan bij de noordgrens van het vroegere Kasteel van de Woestijne twee oude vleugelnoten met stamomtrekken van 489 en 575 cm. Dit zijn volgens BELTREES (databank van de Belgische Dendrologische Vereniging) de dikste en bijgevolg ook de oudste vleugelnoten van Vlaanderen.