Villa Cantaert

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Op een figuratieve kaart van het Land van Aalst door Jacques Horenhault, daterend van het einde van de 16de eeuw, wordt ten noordoosten van het kasteeldomein een oude dorpsvijver afgebeeld. Op een gedeelte van de site waar zich destijds de vijver bevond – aan de naar het stadscentrum gerichte zijde van de Bettelhovebeek – werd omstreeks 1925 de villa Cantaert opgetrokken en de erbij horende tuin aangelegd.

Villa Cantaert

Bruggenhoek 1 (Zottegem)
De bouw van de villa werd omstreeks 1925 aangevat, naar een ontwerp van architect Claessens. Het is een tweelaags gebouw, opgetrokken in een gelige baksteen met natuursteen voor de constructieve onderdelen. In contrast met het neoclassicistisch geïnspireerd exterieur vertonen de interieurs een zuiver art-decostijl. Strakke voortuin met laag gelegen grasperk en decoratieve inkompartijen en hekwerk. De achtertuin werd aangelegd in een landschappelijke stijl.

Wordt opgevolgd door

Villa Cantaert