Burgerhuizen Villa's Van der Linden

Gemeente Lochristi
Straat Dorp-West
Locatie Dorp-West 57, Dorp-West 59 (Lochristi)

Villa's Van der Linden

Dorp-West 57-59, Lochristi (Oost-Vlaanderen)

Opmerkelijk ensemble gevormd door twee bij elkaar horende voorgevels in art-decostijl van twee rijhuizen van drie traveeën en twee bouwlagen, onder geknikt zadeldak, daterend van circa 1925 en naar ontwerp van architect Félicien Bilsen.

Typologieburgerhuizen
Stijlart deco

De burgerhuizen genaamd Villa's Van der Linden zijn beschermd als monument.

Villa's Van der Linden zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

als belangrijk voorbeeld voor de architectuurgeschiedenis van een dubbele rij woning met zeer typische voorgevel van circa 1925 in art-decostijl, naar ontwerp van de vermaarde Oost-Vlaamse architect Felix Bilsen.

artistieke waarde

als opvallend mooie, merkwaardige voorgevel van circa 1925 van een dubbelwoning, waarvan vormgeving en decoratie tot in de details karakteristiek is voor de art-decostijl en typerend voor het architecturale oeuvre van architect Felix Bilsen.