Villa

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Volgens kadastergegevens in 1932 opgetrokken in opdracht van handelaar Gustave Hillaert-D'Hollander. Dieper gelegen villa in beboomde tuin, toegankelijk via een sierlijke smeedijzeren poort tussen bakstenen pijlers, met een aansluitend decoratief hek op laag muurtje, voorzien van signeringsplaatje "De Grez / smederij / Aalst".

Villa

Oudegemse baan 24 (Dendermonde)
Dieper gelegen villa uit 1932 in beboomde tuin, toegankelijk via een sierlijke smeedijzeren poort tussen bakstenen pijlers, met een aansluitend decoratief hek op laag muurtje, voorzien van signeringsplaatje De Grez/ smederij/ Aalst. Dubbelhuis van drie traveeën en één hoge bouwlaag onder leien bedaking met windvaan. Eclectisch getint bijgebouw ten zuiden op L-vormige plattegrond, naar verluidt verbouwing van midden 19de-eeuws koetshuis.

Wordt opgevolgd door

Villa