Semi-gesloten hoeve met kapel

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Beschrijving

Semi-gesloten hoeve uit begin 20ste eeuw, aangepast en gerenoveerd. Merkwaardige moerbeiboom (morus nigra) achter tuinmuur. Bijbehorende kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën voor de oprit naar de hoeve, volgens het kadasterarchief daterend van rond 1914.

Molenberg 4 (Zwalm)
Semi-gesloten hoeve uit begin 20ste eeuw, aangepast en gerenoveerd, bijbehorende bakstenen kapel daterend van rond 1914.

Opgaande zwarte moerbei bij hoeve

Molenberg 4 (Zwalm)
De zwarte moerbei bevindt zich bij een voormalige hoeve langs de Molenberg, op de rand van de vallei van de Moldergembeek, tussen Sint-Denijs-Boekel en het Horebeeks gehucht Korsele. De moerbeiboom staat achter de tuinmuur op het erf en in de hoek van wat vroeger de boomgaard is geweest. Het betreft de dikste moerbeiboom van de Vlaamse Ardennen en één van de dikste van Vlaanderen.