Pachthoeve Winkelgoed

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Enkelvoudig vierkant omgrachte voormalige pachthoeve zogenaamd "Winkelgoed" reeds vermeld in 1362 in een register van de Pitancie van de Gentse Sint-Pietersabdij. Ten noorden van de straat achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen en gedeeltelijk bewaarde walgrachten, ten oosten van een circa 175 m lange gekasseide dreef, de vroeger zogenaamd "Winkelhoutstraat".

Rechtstraat 40 (Lochristi)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen en gedeeltelijk bewaarde walgrachten. Lange boerenwoning van zeven traveeën en twee staltraveeën rechts, onder verspringend zadeldak waarvan de twee hogere linker traveeën tussen aandaken, uit de 17de en de 18de eeuw. Lang bakstenen bedrijfsgebouw uit 1841 onder zijdelings afgewolfd zadeldak en een rechthoekige bakstenen meststal met zadeldak.

Wordt opgevolgd door